brengt uw verleden tot leven

Muziek Nostalgiek
Speciaal voor ouderen verzorgt Historing in zorginstellingen of binnen wijk- en andere verenigingen een zeer aansprekende muzikale show met bijbehorende beelden en videoclips uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Uit een grote database kunnen de aanwezigen naar hartenlust verzoekjes aanvragen. Interactief genieten met beeld en geluid uit vroeger tijden. Een soort discoshow, maar dan specifiek afgestemd op ouderen. Een duik nemen in hun eigen muziekverleden: wat was het eerste grammofoonplaatje dat men ooit kocht? Op welke plaat danste men voor het eerst? Welke plaat brengt mooie en dierbare herinneringen boven? Een idee van 2 activiteitenbegeleidsters van de Solis Zorggroep te Deventer.

MPj04387310000[1]
Hoe werkt het?
Professionele geluidsapparatuur met een mixer, speakers, een draadloze microfoon, een Macbook Pro, een beamer, een DJ booth en een videoscherm vormen als het ware één grote ouderwetse jukebox. Nadat dit allemaal opgesteld is, kan het feest beginnen. Bij binnenkomst worden de mensen al onthaald met muziek uit de jaren 60 en 70. Als iedereen gesetteld is stelt de presentator zich voor en vertelt in grote lijnen wat er gaat gebeuren. Daarna kan het feest echt beginnen.
Standaard staan ruim 13.000 muziektitels direct ter beschikking. In beeld komen daar nog eens een paar duizend bij. De Ramblers, het Cocktail Trio, de Blue Diamonds, Conny Froboess, Corry & de Rekels, Nico Haak, maar ook Julio Iglesias, the Cats, Elvis Presley, Cliff Richard & the Shadows, the Poppys, Adamo en ABBA. Werkelijk teveel om op te noemen. En de deejay praat alles vrolijk aan elkaar en vertelt ook interessante wetenswaardigheden over de muziek of over de tijd waaruit die muziek komt. het mooiste is als de aanwezigen zelf hun muzikale wensen kenbaar maken: juist meer Nederlandstalig of juist wat moderner. Anderhalf uur lang is het in ieder geval een feest van herkenning, waarbij het publiek zelfs met regelmaat spontaan een polonaise (zonder en met rollators) door de zaal onderneemt. Uw presentator kijkt nergens meer van op.

Thematische muziekprogramma’s
Ook is het mogelijk om aan ‚muziek nostalgiek’ een thema te verbinden. Wat te denken van een ‚ABBA-middag’ of een ‚Beatles-avond’. Of een Duitse ‚schlagerparty’ of een onvervalste ‚meezingmiddag’. Het kan allemaal. Andere ideeën? Leg ze aan ons voor en wij gaan er mee in de slag.

Geschikt voor iedereen
Het programma is geschikt voor iedereen. Niet alleen de oudere aanwezigen, maar ook veel jongere begeleiders in zorginstellingen vinden het programma vaak verrassend mooi. En niet alleen geestelijk gezonde mensen beleven er veel plezier aan. In de praktijk is gebleken dat bijvoorbeeld ook voor gesloten afdelingen met dementerende bewoners dit programma zeer geschikt is: de liedjes zijn zeer herkenbaar en de clips zijn kort en afwisselend, waardoor men de concentratie niet lang achtereen vast hoeft te houden. En uw presentator gooit kwinkslagen de zaal in, wat de meeste toeschouwers goed 'bij de les' houdt. Bij optredens met geestelijk gezonde mensen is concentratie nooit een probleem. Regelmatig wordt het programma ook gedraaid als extra sfeermaker op bijvoorbeeld een zaterdagmiddag met veel visite in de zaal. Maar ook kunnen meerdere korte optredens in huiskamersfeer verzorgd worden, waarbij rechtstreeks ingeplugd kan worden op een reeds aanwezige TV in de huiskamer.

Uw presentator
...heeft ruime ervaring (al 12 jaar) in het presenteren in zorginstellingen (hij presenteert ook 'stappen in het verleden', zie elders op deze website) en hij heeft een brede kennis van muziek. Hij kent de fijne kneepjes van het vak als het gaat om het draaien voor een live publiek. Als geen ander weet hij op het juiste moment de juiste snaar te raken en de stemming op de goede manier er in te brengen.

De kosten
De prijs zal u als muziek in de oren klinken. Het anderhalf uur durende programma kost € 130,00. Naast het factuurbedrag betaalt u 30 cent per kilometer aan reiskosten.
Per 1 juli 2018 ben ik beperkt in de tijd dat ik optredens kan verzorgen. Per die datum kan dit nog op alle avonden van de werkweek en op dinsdag en donderdag ook overdag. In de weekends en op feestdagen verzorg ik geen optredens.


TIP VOOR ACTIVITEITENBEGELEIDERS IN ZORGINSTELLINGEN MET MEERDERE LOCATIES: Op één dag kunnen meerdere voorstellingen worden gegeven in diverse locaties. Dit werkt vanzelfsprekend kostenbesparend als het gaat om reiskosten.

Muziek Nostalgiek is altijd weer een feest. Stil zitten of wegdromen is er niet bij. Actief bezig zijn is het credo, de mensen enthousiast maken of prikkelen het doel.