brengt uw verleden tot leven

Videobanden naar DVD, BD of HD
Historing zet videobanden over op DVD, BD (Blu-ray Disc), harddisk of multi media player. Familiefilmpjes, een trouwreportage, vakantiefilms, noem maar op. Heeft u een nieuwe filmcamera gekocht met een harde schijf en zit u in de maag met de hi8 bandjes, die u nu niet meer af kunt spelen? Historing zet ze voor u over. Heeft u een harddisk camera en weet u niet hoe u opgenomen films op DVD, Blu-Ray of HD moet zetten? Historing doet het graag voor u.

Enkele videorecorders
Historing kan Betamax-, V-2000, VHS-, S-VHS- en VHS-C-videobanden, alsmede Video8, hi8, mini-DV en DV-films rechtstreeks vanaf de harddisk van uw camera voor u op DVD of harde schijf zetten.
Het digitaliseren geschiedt met hoogwaardige en goed onderhouden afspeelapparatuur (hiernaast ziet u een gedeelte van de video- en audio- afspeelapparatuur) rechtstreeks naar DVD-branders in standaard VOB(MPEG2)-files, de normale extensie voor een DVD.

Aan u de keuze
Daarna is aan u de keuze hoe u het gedigitaliseerde materiaal aangeleverd wilt krijgen:
a.
volledig ingericht in scenes zoals u die aangeeft naar DVD - het eindproduct is een DVD met full color label en cover met daarop materiaal dat rechtstreeks van de film is overgenomen. Ook vindt u alle informatie over de DVD op de cover. Op een DVD met meerdere scenes vindt u bij aanvang een handig menu, waarmee u simpel kunt 'bladeren' door de diverse fragmenten.
b.
volledig ingericht in scenes zoals u die aangeeft naar een harde schijf, USB-stick of SD-kaart in MP4-formaat - U zult al uw films daar herkennen op de titel, die u heeft aangegeven op de videoband. Bijvoorbeeld ‚ons huwelijk.mp4’, ‚vakantie Oostenrijk.mp4’, etc.
c. per videoband ruw naar een harde schijf of USB-stick in MP4-formaat en in de origineel gedigitaliseerde VOB-files voor het geval u naderhand zelf uw films wilt bewerken - U zult al uw videobanden herkennen aan de naam of nummer, die u uw videoband heeft meegegeven.

Videobanden die stuk zijn worden kosteloos gerepareerd als ze verbindingen met schroeven hebben. Als ze in elkaar geschoven en gelijmd zijn is reparatie helaas niet mogelijk.
Tip! Er zijn mensen die beweren dat MPEG-2 slechtere kwaliteit geeft dan bijvoorbeeld ongecomprimeerd AVI. Dat is slechts waar als de film in eerste instantie ongecomprimeerd is gedigitaliseerd en daarna wordt bewerkt. Bij Historing wordt de videoband in MPEG-2 gedigitaliseerd en dan is dat derhalve het origineel. En zeg nou zelf, als het wel waar zou zijn, zouden al uw originele DVD’s met speelfilms of documentaires ook minder van kwaliteit moeten zijn, want ook die bevatten MPEG-2-bestanden. Niet meer intrappen in dit fabeltje dus.

Wat als ik niet meer weet wat er op de banden staat?
Helemaal niet erg. In principe digitaliseert Historing uitsluitend het privé-materiaal dat op de videobanden staat. Banden met oude TV-series en ander materiaal worden niet overgezet, tenzij u daar uitdrukkelijk om vraagt. Op die manier voorkomt u dat u geld kwijt bent aan oude afleveringen van 'goede tijden, slechte tijden' of andere opgenomen programma's die voor u geen enkele waarde meer hebben. U betaalt alleen voor wat er daadwerkelijk op de videobanden staat. Voor een videoband van 180 minuten, waarvan slechts een kwartier gevuld is met privé materiaal betaalt u voor 15 minuten.


Het nut van digitaliseren
Digitaliseren van uw oude filmmateriaal is beslist heel nuttig. Ten eerste vanwege het feit dat de beeldkwaliteit van het oude materiaal door slijtage met de jaren achteruit gaat. Videobanden slijten bij het afspelen en bij het vooruit- en terugspoelen en zelfs wanneer ze jarenlang stilstaan in een kast. En zeker minstens zo belangrijk: eenmaal gedigitaliseerd kan het materiaal moeiteloos in de toekomst overgedragen worden naar nieuwe beelddragers. Zorg altijd voor een back-up van uw materiaal. Een DVD kunt u eenvoudig op een harde schijf van uw PC kopiëren, materiaal aangeleverd op een harddisk of multi media player kunt u via een USB-aansluiting eenvoudig kopiëren naar een reserve harddisk of naar uw PC.

Brengen of opsturen? Het kan allebei
Opsturen van materiaal kan prima per post, mits u dit aangetekend doet. Is in ruim 11 jaar nog nooit fout gegaan.
Maar vanzelfsprekend mag u uw materiaal ook persoonlijk langs komen brengen. Historing is op afspraak geopend.

De prijzen voor het digitaliseren van videobanden

Prijs per minuut / per uur
bij aanlevering van
voor opties a en b (volledig ingericht in scenes)
voor optie c (ruw per videoband)
minder dan 2 uur materiaal
22 cent / € 13,20
17 cent / € 10,20
2 tot 15 uur materiaal
21 cent / € 12,60
16 cent / € 9,60
15 tot 50 uur materiaal
19 cent / € 11,40
14 cent / € 8,40
50 tot 100 uur materiaal
17 cent / € 10,20
12 cent / € 7,20
meer dan 100 uur
16 cent / € 9,60
11 cent / € 6,60

Alle voornoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.
Kosten DVD inclusief menustructuur, full-color label en front- en backcover: € 10,00
Kosten voor een externe harde schijf, USB-stick of SD-kaart zijn variabel en afhankelijk van het gevraagde formaat. U mag deze natuurlijk ook zelf aanleveren.
Eventuele verzendkosten bedragen 10 euro en worden separaat in rekening gebracht. Verzenden geschiedt uitsluitend aangetekend via Post NL.