brengt uw verleden tot leven

Videobanden
Historing zet videobanden over op DVD, BD (Blu-ray Disc), SD-kaart, USB-stick externe harde schijf of verstuurd de digitale bestanden via 'We Transfer'. Familiefilmpjes, een trouwreportage, vakantiefilms, noem maar op. Heeft u een nieuwe filmcamera gekocht met een harde schijf en zit u in de maag met de hi8 bandjes, die u nu niet meer af kunt spelen? Historing zet ze voor u over. Heeft u een harddisk camera en weet u niet hoe u opgenomen films op DVD, Blu-Ray of HD moet zetten? Historing doet het graag voor u.

Enkele videorecorders
Historing kan Betamax-, V-2000-, VHS-, S-VHS- en VHS-C-videobanden, alsmede Video8-, hi8-, mini-DV-, DV- en HDV-videobandjes rechtstreeks vanaf de harddisk van uw camera voor u op DVD of harde schijf zetten. Het digitaliseren geschiedt met hoogwaardige en goed onderhouden afspeelapparatuur.

Aan u de keuze
Als u ervoor kiest uw bestanden op USB-stick, externe harde schijf of SD-kaart uitgeleverd te krijgen of in uw mail toegezonden te krijgen via 'We Transfer' ontvangt u deze in 2 verschillende formaten. De ruwe opnames van de bandjes zijn standaard in MPEG-2 (DVD) formaat. Deze bestanden kunt u het beste gebruiken wanneer u de films zelf nog na wilt bewerken. Daarnaast ontvangt u de opnames in het meest geschikte formaat om de video's af te spelen op laptop, Tablet, PC of TV, MP4-formaat. Indien u besluit om alles op DVD of Blu-ray te laten zetten, worden vanzelfsprekend de daarvoor geldende standaard formaten aangehouden. Standaard ontvangt u dan niet de ruwe opnames, maar tegen meerprijs zijn deze natuurlijk alsnog leverbaar.

Videobanden die stuk zijn worden kosteloos gerepareerd als ze verbindingen met schroeven hebben. Als ze in elkaar geschoven en gelijmd zijn is reparatie helaas niet mogelijk.

Wat als ik niet meer weet wat er op de banden staat?
Helemaal niet erg. In principe digitaliseert Historing uitsluitend het privé-materiaal dat op de videobanden staat. Banden met oude TV-series en ander materiaal worden niet overgezet, tenzij u daar uitdrukkelijk om vraagt. Op die manier voorkomt u dat u geld kwijt bent aan oude afleveringen van 'goede tijden, slechte tijden' of andere opgenomen programma's die voor u geen enkele waarde meer hebben. U betaalt uiteindelijk alleen voor wat u daadwerkelijk in de bestanden uitgeleverd krijgt. Voor een videoband van 180 minuten, waarvan slechts een kwartier gevuld is met privé materiaal betaalt u dus voor 15 minuten.


Het nut van digitaliseren
Digitaliseren van uw oude filmmateriaal is beslist heel nuttig. Ten eerste vanwege het feit dat de beeldkwaliteit van het oude materiaal door slijtage met de jaren achteruit gaat. Videobanden slijten bij het afspelen en bij het vooruit- en terugspoelen en zelfs wanneer ze jarenlang stilstaan in een kast. En zeker minstens zo belangrijk: eenmaal gedigitaliseerd kan het materiaal moeiteloos in de toekomst overgedragen worden naar nieuwe beelddragers. Zorg wel altijd voor een back-up van uw materiaal.

Brengen of opsturen? Het kan allebei
Opsturen van materiaal kan prima per post, mits u dit aangetekend doet. Is in ruim 15 jaar nog nooit fout gegaan.
Maar vanzelfsprekend mag u uw materiaal ook persoonlijk langs komen brengen. Historing is op afspraak geopend.

De prijzen (per videoband of per hoofdstuk uitgesplitst)
De ruwe opnames (de MPEG2-bestanden) worden altijd standaard per videoband uitgeleverd, omdat deze bedoeld zijn voor nabewerkingen, waarin u zelf weer kunt knippen en plakken. Ook de MP4-bestanden worden standaard per videoband uitgeleverd, maar u kunt er ook voor kiezen deze in hoofdstukken over te laten zetten. Als u in het verleden uw videobanden keurig heeft gedocumenteerd en wij kunnen dit als zodanig herkennen, dan krijgen de MP4-bestanden deze namen. Dus stel dat 1 videoband een wintersportvakantie, een zomervakantie en een verjaardag van opa bevat, dan vindt u 3 verschillende bestanden terug in MP4-formaat: 'wintersportvakantie', 'zomervakantie' en 'verjaardag opa'. Vanzelfsprekend is deze verwerking wel duurder, simpelweg omdat deze meer tijd kost. Maar uw videomateriaal is op deze manier ook gemakkelijker terug te vinden. Aan u de keuze.

Prijzen digitaliseren met titel videoband als bestandsnaam:
Minder dan 2 uur materiaal - 22 cent per minuut = € 13,20 per uur
2 tot 15 uur materiaal - 21 cent per minuut = € 12,60 per uur
15 tot 50 uur materiaal - 19 cent per minuut = € 11,40 per uur
50 tot 100 uur materiaal - 17 cent per minuut = € 10,20 per uur
meer dan 100 uur materiaal - 15 cent per minuut = € 9,00 per uur

Prijzen digitaliseren met alle hoofdstukken op videobanden als bestandsnaam:
Minder dan 2 uur materiaal - 30 cent per minuut = € 18,00 per uur
2 tot 15 uur materiaal - 28 cent per minuut = € 16,80 per uur
15 tot 50 uur materiaal - 26 cent per minuut = € 15,60 per uur
50 tot 100 uur materiaal - 24 cent per minuut = € 14,40 per uur
meer dan 100 uur materiaal - 22 cent per minuut = € 13,20 per uur

Kosten DVD inclusief menustructuur, full-color label en front- en backcover: € 10,00.
Kosten van USB-stick of harde schijf zijn variabel en afhankelijk van de benodigde grootte en variëren van rond € 10 voor een USB-stick van 16 GB tot rond € 30 voor een USB-stick van 128 GB. Indien meer dan 128 GB benodigd is voor uw materiaal adviseren wij sowieso een portable externe harde schijf. Kosten rond € 60.
Kosten verzending via 'We Transfer' € 0,50 per GB. Eventuele verzendkosten bedragen 10 euro en worden separaat in rekening gebracht. Verzenden geschiedt uitsluitend aangetekend via Post NL.