digitaliseert smalfilms, videobanden, dia's en meer

Vinyl, cassettebandjes of bandrecordertapes
Natuurlijk maakt Historing niet alleen werk van beeld, maar ook van geluid. Het digitaliseren van uw eigen dierbare grammofoonplaten of het overzetten van oude dierbare momenten die u ooit heeft opgenomen op een cassetterecorder, bandrecorder of minidisc, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Alle audio wordt standaard naar WAVE-formaat gedigitaliseerd.

Van elpee of single naar CD, HD, USB-stick of SD-kaartje
Foto platenspeler
Heeft u oude grammofoonplaten in uw bezit, die u eigenlijk graag op CD zou willen hebben? Historing heeft voor u de oplossing: uw grammofoonplaten digitaliseren. Niet met het oude vertrouwde versterkertje, dat u tussen uw platenspeler en uw geluidskaart op de PC aansluit, maar rechtstreeks via een USB-aansluiting. Het grote voordeel is dat 'de brom', die altijd in meer of mindere mate met het geluid van een versterker meekomt, vermeden wordt. En natuurlijk geldt sowieso: rechtstreekse koppeling geeft per definitie betere resultaten. Indien makkelijk traceerbaar (dus met genoeg pauze ertussen) wordt per track een filenaam aangemaakt, die de titel van de track meekrijgt. Hinderlijke kraken of tikken in de plaat worden vakkundig onderdrukt, maar verder bewerken laten we zoveel mogelijk achterwege om het natuurlijke geluid van het vinyl zo goed mogelijk in tact te laten.

Natuurlijk is het tegen meerprijs ook mogelijk om van uw oude grammofoonplaten zelf een compilatie samen te stellen, die dan door ons op CD, USB-stick, harde schijf of SD-kaart gezet kan worden.

Geluidsbanden op CD of HD
Heeft u in het verleden geluidsopnames gemaakt van uw kinderen? Of van uzelf? Of heeft u ooit een geluidsopname ontvangen van de begrafenis van een dierbare? Of heeft u andere eigen opnames? Of heeft u nog een originele musiccassette van uw favoriete muziek, artiest of groep? Of fragmenten van een oud radioprogramma waaraan u bijzondere herinneringen heeft? Historing kan het allemaal voor u overzetten op CD. Zowel van DCC-cassette, cassettebandje, van bandrecordertape als ook van minidisc. En ook hier geldt: als de tracks makkelijk traceerbaar zijn, worden de bestanden per track geleverd.

BandrecorderVoor het overzetten van DCC- en normale cassettebandjes wordt een Philips DCC 730 18 bit digital speler gebruikt. Voor het overzetten van minidiscs een Sony minidisc deck type MDS-JE480.
Voor bandrecordertapes beschikt Historing over een prachtig en oerdegelijk tapedeck met het befaamde Akai Crossfield opnamesysteem en auto-reverse mogelijkheden: de AKAI X201D. Deze late Crossfield kent ook de lage snelheid en mag een klassieker genoemd worden. Voor de experts onder u hier de technische gegevens van dit apparaat: 4 sporen, 2 kanaals stereo/dubbel mono systeem. Bandsnelheid 4,75, 9,5 en19 cm per seconde. Frequentiebereik 40- 22.000Hz bij 19 cm/sec, 40 -18.000Hz bij 9,5cm/sec en 40- 9.000 Hz bij 4,75 cm/sec.( +/- 3dB). 3 koppen voor wissen, opnemen/afspelen, en gescheiden opname van bias signaal (Crossfield kop). Drie motoren. Riemaandrijving naar de capstan, direct drive aandrijving van de spoelschotels.
Met dit apparaat klinken uw oude tapes natuurlijk niet meteen als nieuw, maar u haalt er in ieder geval uit wat erin zit.

De werkwijze
Het vinyl wordt rechtstreeks via USB-aansluiting overgezet op een PC en eventueel na aanpassing van geluidssterkte en vermindering van ruis op een drager (CD, USB-stick, etc) gezet. Audiotapes worden eerst op een DVD via een brander op een DVD-R opgenomen. Vervolgens wordt het geluid gefilterd en in WAVE-formaat naar de harde schijf geript om van daar - eventueel na aanpassing van geluidssterkte en vermindering van ruis - op een drager (CD, USB-stick, etc) gezet te worden.

De kosten
Minder dan 2 uur materiaal - 23 cent per minuut = € 13,80 per uur
2 tot 15 uur materiaal - 22 cent per minuut = € 13,20 per uur
15 tot 50 uur materiaal - 20 cent per minuut = € 12,00 per uur
50 tot 100 uur materiaal - 18 cent per minuut = € 10,80 per uur
meer dan 100 uur materiaal - 16 cent per minuut = € 9,60 per uur.

Alle prijzen zijn exclusief drager. U kunt uw materiaal op CD, USB-stick, SD-kaart of harde schijf over laten zetten, maar ook via 'We Transfer' rechtstreeks naar u toe laten sturen. Een CD kost € 10 inclusief geprint label en cover, een USB-stick of externe harde schijf is variabel qua prijs, maar u mag natuurlijk ook zelf een harde schijf of USB-stick aanleveren. Verzending via 'We Transfer' kost 50 cent per GB.
Eventuele verzendkosten bedragen 10 euro en worden separaat in rekening gebracht. Verzenden geschiedt uitsluitend aangetekend via Post NL. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.