digitaliseert smalfilms, videobanden, dia's en meer

Wie ben ik?
Mijn naam is Henri Ringeling, ik ben 59 jaar geleden geboren in een Zwols ziekenhuis, maar ik groeide 14 jaar lang op in Drogteropslagen in de mooie provincie Drenthe. Na de volgende 18 jaar in Dedemsvaart doorgebracht te hebben vertrok ik in 1996 naar Westenholte bij Zwolle. En daar woon ik nu nog steeds met heel veel plezier.

De baas
Bijna 25 jaar was ik werkzaam bij dezelfde baas in een administratieve functie. In de jaren 70 was kiezen voor een 'boekhoudfunctie' kiezen voor zekerheid. In 2005 liep ik van de ene op de andere dag vast op mijn werk; een leuke administratieve baan bij de gemeente Zwolle met veel afwisseling. Er was ineens een ondefinieerbaar gevoel, waar uiteindelijk het loopbaancentrum van mijn werkgever wel raad mee wist. Ik was toe aan iets anders. En 'dat anders' werd alles waarover u op deze website leest. Historing werd mijn nieuwe uitdaging.

Mijn missie? Mensen actief heel veel plezier laten beleven aan hun eigen verleden.

Maar één zekerheid
In al mijn 'levensbagage' is één ding voor mij heel duidelijk geworden: de enige zekerheid in je leven is de dood. En van je leven moet je maken wat je kan. Dat is mijn credo. Vandaar mijn start met eenmanszaak Historing. Volledig autodidact. Voor niets van wat ik nu doe heb ik een opleiding genoten. Maar wel heb ik uit de diverse segmenten de waardevolle tips van experts zeer ter harte genomen. En dat doe ik nog steeds.

Naast mijn financiële opleiding heb ik ook een afgeronde communicatieopleiding. Verder heb ik enige jaren schrijfervaring opgedaan als freelance journalist bij Boom-Pers in Meppel. Mijn presentatie-ervaring bestaat uit het maken van radioprogramma’s bij diverse radio-omroepen en het geven van presentaties in het openbaar: 'Stappen in het verleden', 'Muziek Nostalgiek', 'de Platenkoffer' en natuurlijk de nostalgische discoshows.

Genieten
Ik geniet vooral als ik zie dat anderen genieten van hetgeen ik hen kan bieden: soms een arm om iemand heen in moeilijke of eenzame tijden, soms gewoon een leuke mop of een goed intensief gesprek of het genot dat ik hen bied met mijn aanbod binnen Historing. Bij cursussen voor ondernemers, welke werden gegeven bij de Kamer van Koophandel is mij één ding duidelijk geworden: de meeste ondernemers die slagen zijn zij, die het met heel hun hart doen. De keuze om te beginnen met Historing is volstrekt voortgekomen uit mijn hart. Ik ben graag bezig met mensen, ben benieuwd naar hun drijfveren en ik hou van geschiedenis uit mijn tijd en die uit de tijd van mijn ouders. Dus volgens 'de wet van de KvK' zou ik in mijn opzet moeten kunnen slagen. En dat is dan ook gebeurd!

Het logo
Het logo is ontworpen en gemaakt door Beja Schipper. Beja had vanuit haar werk veel ervaring met het maken van logo's. Na één keer vragen lagen er binnen een week 12 verschillende ontwerpen in mijn brievenbus.
Het logo beeld een aantal dingen uit: de muzieksleutel voor het geluid, het filmrolletje voor het beeld, de ronde vorm voor de ring in Historing, het gezicht voor het individuele karakter van de producten van Historing en het microfoontje voor de te geven presentaties.

Nog meer weten van mij?
Lees dan dit interview, dat Marijke Mosterman in 2015 afnam voor Tref magazine 2015.